Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
hanneke - 09-09-2012 21:37:52
Geldzaken & Recht

Btw tariefbelastingteruggave theaterkaartjes

Het gaat om de datum waarop de kaarten betaald zijn. is dat voor 25 mei, dan heb je formeel gewoon botte pech.
soms willen theaters een gebaar maken, maar zij zijn zelf verplicht om die 19% af te dragen over de voor 25 mei betaalde kaarten, en de marges zijn vaak niet heel groot.
sommige theaters doen inderdaad aan omruilen, dus betaalde kaarten terugnemen en direct aan je terugverkopen onder het lagere tarief, maar daar is geen beleid over en ook geen verplichting voor.
in principe geldt het principe "koop is koop"; en je hebt ooit bedacht dat het kaartje je dat bedrag waard was. wrang is wel dat het vaak de trouwste bezoekers zijn die al zo vroeg bestellen... (mij kost het ook bijna 50 euro trouwens, ik zit in hetzelfde schuitje.)
de theaters staan hier ook met de rug tegen de muur: de beslissing van de minister om de regeling niet toepasselijk te verklaren voor reeds betaalde kaarten mits deze voor voorstellingen na 1 juli zijn, is gewoon erg ambtelijk en star.