Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 09-09-2012 22:21:24
Elektronica & TV

T.v.beeld

We hebben het hier over slecht ontvangst van (waarschijnlijk) digitale tv: als het signaal dermate slecht is of gestoord wordt (bijvoorbeeld door een electriciteitsmast of een gsm zendmast) kan digitale tv schokkerig worden.

dat het de commerciële zenders zijn heeft puur met de doorgifte van het signaal te maken (moet misschien van ver komen en wordt steeds versterkt doorgestuurd net zoals een repeater doet, je krijgt dan wel signaaldegradatie naarmate het signaal vaker wordt doorgestuurd). als de monteur zegt dat de storing van buitenaf komt bedoeld hij dus dat er ergens in de omgeving of in de grond een verstorend veld zit (zoals ik eerder noemde) aangezien digitale tv over een veel smallere band wordt verzonden is het ook veel gemakkelijker te storen. onze oude analoge signalen hadden véél meer bandbreedte en een storing resulteerde dan in een slechter beeld voordat het helemaal wegviel. bij digitaal mis je dan pakketjes van de stroom (het 'streamen') en daar verslikt een decoder zich op.

ga eens rondneuzen rond het huis of je iets ziet wat zou kunnen storen en of dat misschien verholpen kan worden, vraag ook buren of ze problemen ondervinden. ik heb zelf digitenne en die commerciële zenders staan bij mij vaak eventjes stil.. het verschuiven van de antenne is soms al genoeg om het signaal weer optimaal te krijgen (of een buitenantenne nemen).