Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 10-09-2012 14:34:33
Winkels & Webshops

Aldi

@edwin62, in jouw voorstel houdt de supermarkt dus altijd het afrondingsverschil, en dan kost het meer dan die 2 cent per kassabon.

je rondt dan namelijk af per artikel, en als je 100 artikelen hebt waarmee dat gebeurt, dan kost jou dat afronden dus 1 euro. als men pas bij de kassa gaat afronden, dan kost het je hooguit 2 cent, maar het kan je ook 2 cent ''voordeel'' opleveren.

de mensen die denken dat kassa's altijd naar boven afronden, hebben het mis. bedragen van 1 en 2 cent worden automatisch naar beneden afgerond, dit geldt ook voor 6 en 7 cent. bedragen van 3, 4, 8 en 9 cent worden naar boven afgerond. het kost echter nooit meer dan 2 cent per bon.


mensen, waar hebben we het over? ik weet wel dat er veel mensen zijn die ieder dubbeltje of iedere euro tien keer moeten omdraaien voor ze het geld uitgeven, maar bedenk eens: hoeveel geld en energie kost het jezelf, als je van supermarkt naar supermarkt trekt, om daar steeds alleen de koopjes vandaan te plukken? geen enkele supermarkt is namelijk met alle artikelen de goedkoopste.