Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 10-09-2012 15:31:40
Winkels & Webshops

Aldi

@cluwie: dat is dus wat ik bedoel, je hoort mensen alleen mekkeren als ze die twee cent extra moeten betalen, als het bedrag op 1,2, 6 of 7 cent eindigt, rondt een supermarkt af naar beneden. ik zei al in mjn eerdere berichten: dan hoor je ze niet.

en 2,02 naar 2,05 afronden, dat mag dus niet. echter: 2,03 naar 2,05 afronden mag dan weer wel.

los daarvan, het gaat echt niet om miljoenen euro's die supermarkten in hun zak steken, al wordt de suggestie gewekt dat dat wel zo is. nogmaals: wie weet wat kansberekening is, weet dat de kans om 2 cent te weinig te betalen in de praktijk net zo groot is als de kans dat je teveel betaalt. in het meest extreme negatieve geval kost het je (met mijn rekenvoorbeeld in een eerder bericht in gedachte), hooguit 1,04 op jaarbasis.

kort gezegd: deze discussie zou alleen moeten gaan over het wel of niet afronden. hoeveel kost het je als er niet wordt afgerond? je staat langer aan de kassa, je mist wellicht je bus, waardoor je extra moet betalen voor je rit. afronden kan dus ook zijn voorelen op een ander gebied hebben.