Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 11-09-2012 22:21:47
Geldzaken & Recht

Verkiezingsverlakkerij.... deel 2

Freunde und freundinnen,

ik las in het algemeen dagblad het interview met de heer roemer van de sp. ik constateer dat hij mijn analyse (hierboven) over wat nu de principiële keuze is, inmiddels onderschrijft. een stem voor de pvda is een stem voor voortzetting van een neoliberale regering.

het is van alle tijden. de niet nadenkende kiezer stemt voor de "bandwagon". dat blijkt ook uit de verschuivingen in de peilingen in de afgelopen weken. veel kiezers laten zich leiden door de indruk in de aanloop naar de verkiezing. presentatie, uitstraling en vorm voeren dan de boventoon over de inhoud. dat is echter juist niet het moment om de beslissing te nemen op welke partij men stemt.

een goed nadenkende kiezer heeft zijn of haar keuze al ongeveer een half jaar voor de verkiezingsdatum al definitief bepaald. het is namelijk zo dat (afhankelijk van de levensduur van een regering) het verschil tussen wat een partij heeft beloofd en wat zij doet in de periode van 2 tot een half jaar voor de verkiezingen het grootst is. de nadenkende kiezer zoekt dus juist in die periode de partij bij welke het verschil tussen de belofte en de daad het kleinst is in de (uiteraard) door die kiezer gewenste richting, ongeacht welke deze is.

hoe minder kiezers er nadenken over hun keuze hoe meer de verkiezingen tot een loterij worden met onbekende en zeker ongewenste uitkomst.

nächtes mal besser?

gesundheit!
herrdoktoroetker