Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-09-2012 15:09:42
Geldzaken & Recht

Privacy

Natuurmens schreef op maandag 17 sep 2012, 14:42: ik wil met deze vraag dat we even stil staan dat mensen met een minima meer met hun billen bloot moeten omdat zij steeds meer gegevens moet verstrekken die niets te maken hebben aanvraag in aanmerking te komen! het zijn gegevens die de belastingdienst niet eens zou vragen. gemeentelijke instanties vragen meer enkelen maanden willen ze al de bankafschriften inzien. zo krijgen ze volkomen inzicht in de bestedingspatroon van de aanvrager. iedere gemeente heeft toegang tot de gegevens van de belasting dienst, dus ze weten wat je aan huursubsidie en zorgtoeslag ontvang of je ge erft en verdient en of er groten bedragen via de bank zijn gelopen enz.. de gemeentelijk instanties krijgen totaal inzicht in je bestedingspatroon. op de eerste bankafschrift is te zien wat er bij en af gegaan is. dus als daar abnormalen bedragen staan kan je vragen stellen. iemand met een minimum moet meer gegevens verstrekken dat een miljonair aan de belastingdienst. hoever mogen gemeentes hierin gaan tot het vragen van verstrekkende gegeven. men drijft door dit beleid dat veel mensen weer van alles in de sok gaan doen. of van de aanvraag af te zien. moet de gemeente weten wat je aan boodschappen hebt uitgeven en bij wie je kleding hebt gekocht. het gevaar ontstaat dat gemeentes hun beleid zo kunnen maken dat ze de minima nog meer kunnen knijpen door de hoeveelheid gegevens die zij binnen krijgen. al voldoen de aan de privacy wetgeving maar veel mensen die het nodig hebben willen niet dat men ook alle intieme tijd moet prijs geven. in zagen hebben in het bestedingspatroon gaat te ver. je vraag geen gegevens die je niet nodig heb, om ze te gebruiken. hoe gaan we verder en hoe ver mogen ze hierin gaan. dat was bij de oude aanvragen niet zo erg als nu. (big brother watch over you)

ik geloof meer dat het idee financiƫel zo in je nakie te staan je tegenstaat,maar er is echt niemand die het allemaal met genot gaat bestuderen. let wel: het is maar geld.

zwemmer.