Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 21-09-2012 12:07:34
Huishouden & Energie

Hoe te handelen, eerste dubbelglas erin of eerst kozijenen repareren

Beste winterman,

hartelijk dank voor je snelle reactie. ik heb de splitsingsakte inderdaad over genomen en inderdaad zijn de ramen inderdaad voor de eigenaar.
ik heb bij de offertes gevraagd om het zelfde soort glas.

winterman schreef op vrijdag 21 sep 2012, 11:55:
vooraf is je enige optie, maar dan stuit je dus inderdaad op het probleem of je kozijnen niet eerst moeten gerepareerd worden. de glaszetter zou je dat kunnen vertellen, maar omdat je dat dan buiten de vereniging om doet, zouden de kosten wel eens voor jou kunnen zijn. ook krijg je er mee te maken dat je bedrijf a ramen laat zetten en dat daarna bedrijf b, dat door de andere bewoners gebruikt wordt, nog bij jou moet repareren en schilderen. hoe hard denk je dat die nog hun best doen?

ik zou in deze niet proberen te beknibbelen op de kosten, maar alles door 1 bedrijf laten uitvoeren. dat levert toch minder overlast en je hebt bij problemen slechts te maken met 1 aannemer als aanspreekpunt en niet 2 die elkaar de bal toeschuiven.

ik snap dat ook, ik wil niet zozeer beknibbelen op de kosten.en liever ook geen gezeur met twee aannemers. de verschillen zijn erg groot, ik heb 10 offertes opgevraagd, waarvan er 8 goedkoper zijn en 4 daarvan tot maar liefst 50% goedkoper zijn. dat geeft toch te denken.

ik zou het vreemd vinden als een bedrijf minder hard zijn best doet om dan te repareren omdat ik en ander bedrijf kies mijn glas te zetten. dat is toch mijn eigen vrije keuzen.

daarom dacht ik er ook aan om juist eerst het te laten repareren en schilderen. aan te geven dat we dubbel glas te duur vinden en dat dus niet willen. en pas na het schilderen en repareren de ander in te schakelen.

ik heb ook diverse glaszetters gehad die kwamen kijken en ze kunnen nu niet zeggen of ze reparaties moeten uitvoeren voor het glas. ik denk dat ik nog eens een belletje waag aan de vve met de vraag voor wie de kosten zijn als ik van te voren door een ander bedrijf glas laat zetten erachter komend dat er gebreken zijn om het nieuwe glas te kunnen zetten.