Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
mailman - 28-09-2012 16:43:42
Geldzaken & Recht

Plavuizen weghalen?

Overigens maak ik nu zelf een fout in mijn reactie: wanneer de inspecteur niets heeft gezegd of geschreven over die plavuizenvloer, met andere woorden, als het niet vermeld staat in de lijst, dan mag de huurder van uitgaan dat die plavuizen er al lagen toen hij de woning over nam, en dan kunnen ze ook blijven liggen.

bijmijn eigen verhuizing naar een grotere flat kreeg ik een dergelijke lijst, waarin per ruimte stond aangegeven wat er in rekening gebracht zou worden, wanneer ik niets zou doen in de flat die ik verliet. dat was in guldens nog 2700 gulden. ik ben erin geslaagd om dat bedag tot nul terug te brengen. per ''''reparatie'''' of per niet uitgevoerd punt werd aangegeven van het me zou kosten: spijkers uit muur verwijderen, daarbij ontstane gaatjes dicht plamuren.

bij niet uitvoeren 5 gulden per spijker. zo stond het voor alle werkzaamheden beschreven..het eindigde ermee dat ik de berging moest aanvegen, en als ik dat achterwege liet, dan zou me dat nog 10 gulden kosten......

wanneer achteraf door de nieuwe bewoner nog zaken worden aangetroffen, waarover bij de overname niets gezegd of geschreven is, hoeft de vorige bewoner daar echter niet meer voor op te draaien, die kosten komen voor rekening van de verhuurder, ze moeten worden aangegeven binnen een door de verhuurder aangegeven periode. voorbeelden daarvan zijn: een lekkende kraan, een kapotte trapleuning, een niet functionerend lichtpunt.