Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 29-09-2012 20:46:18
Voeding & Gezondheid

Nieuw-waarde betalen voor oude scootmobiel

Loreleigil schreef op zaterdag 29 sep 2012, 16:21: de scootmobiel is al 8 jaar door de gemeente betaald. vroeger ging dit via de wvg (wet voorziening gehandicapten), nu via de wmo (wet maatschappelijke ondersteuning). de gemeente betaalt elke maand huur voor de scootmobiel aan de hulpmiddelverstrekker die in uw gemeente de hulpmiddelen levert. ook als de scootmobiel technisch gezien al afgeschreven zou zijn, moet de gemeente huur blijven betalen. in deze huurprijs zijn overigens ook de kosten voor onderhoud, vervangend vervoer en reparaties opgenomen. nu moet uw moeder een eigen bijdrage gaan betalen.

verhelderend.
je vergeet nog de verzekering (en die blijft natuurlijk).
of het gehuurd is/was of aangeschaft weet ik niet, het was uitgegeven in bruikleen, inleveren als het niet meer nodig is ( overlijden:/ ) hoe het 'achter de schermen' is/was geregeld, was niet de zorg voor de client, nu wordt dat ineens wél zo(!)
overigens was ze destijds wel heel verbaasd dat ze die scootmobiel zomaar kreeg, terwijl over over andere (eenvoudigere) zaken heel moeilijk werd gedaan.

hoe hoog de bijdrage gaat worden moet nog een bericht over komen,...
maar ik krijg de indruk dat wel relatief snel (misschien daarvoor al) een besluit genomen moet worden door mijn 77 jarige moeder, dat wordt moeilijk als je nog niet weet voor wat voor kosten je komt.
er zijn volgende week een paar gelegenheden voor contact in de omgeving, we gaan maar naar een daarvan, ik denk dat het een voorlichtings-praatje is.


(hoelang hebben veel nog huur betaald voor het t65 toestel van de ptt, terwijl die al lang niet meer werden 'onderhouden', de huurovereenkomst kon be-eindigd door inleveren, maar de meesten hadden dat toestel al jaren niet meer...)