Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

wilna en leo
wilna en leo - 01-10-2012 17:16:02
Voeding & Gezondheid

Begrafeniskosten

Hallo petranny,

allereerst nog gecondoleerd met het overlijden van uw moeder.

het is de vraag op welke naam dit graf staat. heb je nog broers en zussen, dan kunnen zij meedelen in de kosten lijkt ons.

tevens lijkt het ons dat er vanuit de parochie de akte niet eenzijdig kan worden veranderd. immers, er is door twee partijen getekend, waarschijnlijk uw moeder en een lid van de kerkeraad. dit is ons inziens rechtsgeldig.

ook doet zich de vraag voor op welke naam het graf staat. we kunnen ons voorstellen dat het graf eerst op naam van uw moeder stond, en na haar overlijden zijn de rechten overgegaan op u, of (eventueel) op uw broers / zusters.

diegene op wier / wiens naam het graf nu staat heeft een nieuw contract moeten ondertekenen met het parochiebestuur, echter, de eerdere afspraken zijn wel geldig. daar is immers voor getekend.

toen mijn moeder in 1999 overleed en werd begraven op moscowa te arnhem, is er ook een akte opgemaakt voor een 'zandgraf, gedurende de periode van 20 jaren'. zij kreeg een drie-dubbel graf, met als bedoeling dat later mijn zus en ik er ook begraven zouden worden. het graf kwam op mijn naam te staan.

dit is inmiddels achterhaald, omdat ik ná het overlijden van ma ben getrouwd, maar ik bezit nog steeds de rechten van het graf.

over het onderhoud gesproken, lijkt het me dat de nabestaande(n), u in dit geval, zelf in staat is om het graf onkruidvrij te houden, hetgeen ook voor de directe omgeving van het graf geldt.
dit doen wij ook, en moscowa brengt ons ook geen (maandelijkse) kosten in rekening.

ik vind deze kosten ook erg vreemd, als u het graf en de directe omgeving 'schoon' houdt, heeft de parochie er ook geen werk aan.

o ja, als er sprake is van het aflopen van de verlenging, bij u nog lang niet van toepassing, is het mogelijk om het verschuldigde bedrag voor verlenging van het graf, binnen 1 jaar in gedeeltes te betalen.

hopelijk heeft u iets aan dit antwoord.

met vriendelijke groet,

leo velthuis, arnhem.