Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 05-10-2012 10:07:11
Geldzaken & Recht

Boete voor balletjespistool

@pino123: incident gebeurde op een zomeravond. het was dus geen nacht (en ook niet donker).

@carola.83: jij hebt slechte ervaringen met dit soort speelgoed en ik snap je frustratie. maar dit ontslaat je niet van enige objectiviteit. ieder incident staat op zich.

de omschrijving van dit incident is in geen enkel geval gunstig verwoord. mijn zoon heeft iets gedaan wat wij als ouders niet op prijs stellen namelijk overlast bezorgen bij de overige buren.

de opmerking "ik heb inmiddels een bezwaarschrift ingedient" is figuurlijk bedoeld niet letterlijk want mijn zoon is 19 en dus meerderjarig. wij hebben de brief geschreven en mijn zoon heeft zijn handtekening geplaatst. gelukkig hebben de andere mijn opmerking wel begrepen.

@winterman: dank voor de links. deze zijn echter niet helemaal te vergelijken met dit incident omdat alle incidenten vernoemd in de links in de openbare ruimte hebben plaatsgevonden en niet in de achtertuin van de zoon des huizes zoals in ons geval. de boete is de enige overeenkomst.


@allen: mijn zoon heeft de volgende dag, op ons initiatief dat weer wel, bij alle buren een handgeschreven excuusbriefje in de brievenbussen gegooid. zowel mijn zoon als wij kregen als tegenreactie (behalve uiteraard van de buurman) dat het briefje aardig was maar niet had gehoeven omdat zij het feestje niet als overlast hebben ervaren.

na het excuusbriefje heeft de buurman meerdere malen geprobeerd ons (en de rest van de buurt) er van te overtuigen dat hij zijn burenplicht heeft vervuld. want zo zegt hij " ik zag jullie zoon en 2 meiden met enorme shotguns rennen in jullie tuin". "ik schrok me rot en moest wel de politie bellen" dit waren letterlijk zijn woorden. m.a.w. ik neem de rol van ouder over want jullie waren, vanwege jullie aanwezigheid, niet in staat de ouderrol op dat moment te vervullen. hij verwacht dat ook van ons (en overige buren) als zijn kinderen ongewenst gedrag vertonen. m.i. spreek je dan eerst iemand aan op zijn/haar gedrag voordat je een actie zoals de politie bellen onderneemt. wij zijn niet met hem in discussie gegaan om verdere escalatie te voorkomen.

nogmaals het gaat mij om de strafmaat. kinderen/jongeren winnen een speelgoedpistool op de kermis (of hebben het als sinterklaascadeau gekregen van een familielid die het op zijn beurt weer heeft gekocht bij de bart smit). spelen ermee in hun achtertuin of elders in de openbare ruimte en krijgen hiervoor een boete of nog erger moeten een nacht in de cel bivakkeren alsof het terroristen zijn die een gevaar voor de samenleving vormen. pak het aan bij de bron v.w. de kermissen betreft. neem het op in de vergunningverlening en handhaaf. geen capaciteit is onzin. een controle per kermis kost max. een uur. zoveel gokkramen staan er niet en op elke kermis surveilleren dagelijks 2 agenten. handhaven die hap en ook de speelgoedwinkels. voorkomen is beter dan genezen.

mijn zoon, zijn vrienden/vriendinnen en diens ouders zijn enorm geschrokken en hebben hun lesje geleerd. wat een, in hun ogen, een onschuldig spelletje leek is uitgemond in een drama (met dank aan de buurman).