Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 09-10-2012 11:56:24
Geldzaken & Recht

Waar heb je wel of geen recht op uitkering?

Stacey schreef op dinsdag 9 okt 2012, 11:26: pegasuss schreef op dinsdag 9 okt 2012, 11:09:
ik meen te hebben gehoord dat mocht de partner boven een bepaald jaarinkomen ze geen uitkering krijgt, klopt dit? en wat is dan dat jaarinkomen wat de partner moet hebben?

alvast bedankt voor de reacties?


bijstandsniveau/norm voor hun situatie.
--als u een verdienende partner heeft, die een inkomen heeft op of boven het bijstandsniveau voor een gezin, kunt u geen aanspraak maken op bijstand.
--
mocht de partner minder verdienen dan de norm dan kun je een aanvulling krijg tot het normbedrag.
waarom denkt ze recht te hebben op een bijstandsuitkering met een verdienende partner ?
bijstand is een vangnetregeling voor mensen die niet zelf in hun onderhoud kunnen voorzien en dat kun je wel als er (door andere partner) geld verdiend wordt, dus partner is dan het vangnet en niet de gehele gemeenschap die bijstand
moet ophoesten...........

ze denkt dat ze recht heeft op de gehele wereld.
ik had dat van de bijstand ook gelezen maar wilde zekerheid van onafhankelijk forum. ik heb haar duidelijk gemaakt dat ze nergens recht op heeft en wilde daar niet aan. ik ga jou antwoord even printen en aan haar laten zien.
daar zal ze niet van terug hebben ;)