Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vi
visje - 12-10-2012 16:43:53
Geldzaken & Recht

Gemachtigde boekt geld van rekening na overlijden

Bedankt voor jullie reacties. ik zal proberen hieronder wat vragen te beantwoorden. inmiddels weten wij ook weer iets meer.

de mantelzorger was een "goede vriend" en is geen ergenaam. hij is - voor zover wij kunnen nagaan - ook nooit eerder uitbetaald. (is een mantelzorger niet juist een vrijwilliger? dit is althans wat wij lezen op internet.)

inmiddels zijn wij (bedankt voor de adviezen @robynxii) naar het juridisch loket geweest en hebben daar navraag gedaan. het blijkt inderdaad (zoals @marcel75 al noemt) dat mantelzorger het bedrag niet had mogen opnemen en terug moet betalen. hij is zelfs strafbaar en ons is geadviseerd aangifte te doen. daarnaast werd ons geadviseerd een aangetekende brief naar hem te sturen met de mededeling dat wij aangifte doen en met het verzoek het geld terug te storten (weet iemand toevallig voorbeeldbrieven op internet?). wij gaan hier mee aan de slag.

@doradora ik begrijp helemaal niet wat je bedoelt. wiens salaris?

(@loreleigil het geld op de pgb bankrekening was voor een dagopvang. het door mantelzorger opgenomen geld zal daarom (indien we niets doen) door de ergenamen moeten worden opgehoest om uitkerende instantie terug te betalen.)