Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

br
brontosaurus - 12-10-2012 17:54:55
Voeding & Gezondheid

Ascorbinezuur nauwelijks verkrijgbaar.

De vitaminewet is sterk verouderd en dateert van 1953. de normen zijn toen gebaseerd op het fruit en de groenten van dat moment. echter die appels en sinaasappels zijn niet meer te koop. die waren nog zongerijpt en vol met vtamines. voor vitamine-c wordt een dagdosering aangehouden van 85 mg. wil je dat bereiken met de sinaasappel van nu, dan moet je een emmer vol uitpersen. ik gebruik ook de slowrelease vit-c van kruidvat in een dosering van 500mg en dat 3 x daags. op de verpakking staat dan ook dat een tablet 625 % van de dagelijkse dosis is. ze zijn er ook van 1000 mg. waarom 1500 mg voor mij? anders gaan mijn tanden en kiezen los in mijn mond staan. verschijnselen van "scheurbuik" zijn dat. nu ik flink verkouden ben moet ik de dosering zelfs opvoeren, want ik krijg weer problemen met mijn gebit.
zou ik nog roken, dan zou ik nog veel meer vitamine-c nodig hebben.
overigens ook de andere drogisterrijketens verkopen deze vitaminen. ja, er hangt een prijskaartje aan gezondheid.
het eventuele teveel aan ingenomen vit-c verlaat het lichaam weer. overigens beginnen zo langzamerhand van de diverse voedingskundigen signalen te komen, dat voedingssupplementen als aanvulling op de dagelijks voeding voor bepaalde mensen nodig gaan worden. kijk ook maar naar het advies aan zwangere vrouwen om foliumzuur te slikken. dat kwam vroeger via de bodem in onze voeding terecht. echter door de huidige wijze van telen niet meer.