Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-10-2012 12:19:33
Huishouden & Energie

Hond of kat

Dag jeroen,

een hond of kat nemen; er zitten echt wezenlijke verschillen tussen deze twee diersoorten. ze zijn ook anders in hun interactie.
wat ik zelf heb gemerkt, is dat honden veel meer bezig gehouden moeten worden dat katten.

een hond moet er natuurlijk ook meermaals per dag uit. hier moet je wel mee om kunnen gaan. ikzelf heb ook katten en dacht er aan om een hond te nemen. i.p.v. direct een hond aan te schaffen, heb ik eerst voor het goede doel gewerkt en heb ik op die manier een tijd op een hond gepast.

het viel mij fors tegen en ik heb besloten om in de toekomst geen hond te nemen.
ik vind de verplichting om de hond 4x per dag uit te laten toch fors tegenvallen. vergeet ook niet dat je je hond uit moet laten tijdens forse regenbuien of als je 's avonds laat thuis komt.

ik ben daarom erg blij, dat ik dit werk een tijdje als vrijwilliger heb gedaan.
ook heb ik geen familie waar ik op terug kan vallen, is mijn eigen bedrijf niet doorgegaan, waardoor ik overdag gewoon weer bij een werkgever aan de slag moet. ik heb ook geen partner waar ik op terug kan vallen. dit zijn voor mij redenen om geen hond te nemen.

ik denk dat veel mensen het houden van een hond, fors onderschatten. persoonlijk vind ik de geur van een hond ook niet zo fijn, maar misschien ligt aan het ras; ik heb geen idee.

voordat je een huisdier aanschaft, kijk eens naar de dierenartskosten en verdiep je uitgebreid in de diverse diersoorten. reken een ruim bedrag voor voeding, geneesmiddelen, jaarlijkse inentingen, verzorgingsprodukten, onderhoudsprodukten, dierenverblijven en speelgoed.

bij konijnen let op: konijnen zijn groepsdieren en die hebben altijd een soortgenootje nodig, anders kunnen ze overlijden of ziek worden.
cavia's zijn forse poepmachines, die poepen dagelijks gigantisch veel, waardoor het echt een vieze bedoeling kan worden. ik zat ook continu onder de plas als ik ze op ging tillen. vaak vertellen ze je bij de dierenwinkel nooit de negatieve aspecten en wordt er nauwelijks iets verteld over dat het hele vieze dieren zijn.
konijnen zijn veel schoner. er wordt gezegd dat ze schoner zijn dan katten.
ene konijn is overigens wel veel tammer dan het andere; dus let goed op !
hollandse rassen zijn bijvoorbeeld veel dominanter aanwezig. ik had er 3 en ze hebben meerdere dingen in mijn huis vernield. het andere ras wat ik nog had, reageerde altijd als ik haar riep en was uiterst tam.

ook bij konijnen kunnen de dierenartskosten fors oplopen. immers, hond, kat, konijn, cavia, hamster etc. dierenartskosten zijn altijd hoog.