Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 21-10-2012 12:28:49
Winkels & Webshops

Verplichte pin-kassa

De eelco schreef op zondag 21 okt 2012, 11:47: wat ik nog niet gezien heb als reactie is dat de regering graag wil dat iedereen zoveel mogelijk met pin betaald want dan kunnen ze je betaalverkeer in de gaten houden en het maakt het moeilijker om van je zwarte geld af te komen.de meeste mensen kennen wel iemand die af en toe een zwart klusje hebben of er zwart wat bij verdienen.nu kan je het nog makkelijk kwijt in de winkel maar als alles met pin gaat zal dat moeilijker gaan want dan moet je het op je rekening storten en dat gaat op den duur opvallen.dus ik ben van mening dat het wel degelijk mogelijk is dat over een bepaalde tijd het niet meer mogelijk is om met contant te betalen hoe lang dat gaat duren weet ik niet maar die tijd gaat er echt wel komen.


denk jij nou echt dat de kleine witwaspraktijken opvallen in de supermarkt? nee hoor, wees niet bang. zolang je geen tonnen hebt, is het zwarte geld geen probleem. kun je met een gerust hart uitgeven. die mensen die in de supermarkt hun zwarte geld uitgeven zijn in mijn ogen geen criminelen en die worden dan ook niet in de gaten gehouden, die worden meestal verlinkt door hun eigen vrienden, familie of buren die gewoon jaloers zijn.

terug naar de pinkassa, bij albert zijn ze hier dus al druk mee bezig en welke supermarkten nog meer en welke gaan er spoedig volgen? ben benieuwd, weer een stukje verder in de tijd noem ik dat.

ik weet nog heel goed dat pinnen niet eens bestond, iedere vrijdagmiddag ging ik met mijn moeder mee naar de bank om daar een uur lang in de rij te staan om met een briefje en je bankpas contant geld op te halen..... ik moet er nu niet meer aan denken, wat een tijd kostte dat zeg. als ik nu contant geld moet opnemen en er staan 2 mensen te wachten bij een pinautomaat loop ik al door want grote kans dat de volgende die ik tegenkom helemaal vrij is. pinnen doe ik bij de supermarkt al heel wat jaren en dat de oudere generatie, laten we zeggen 75 plussers dit nog niet doen is geen probleem, die zullen ten allen tijde ook met contant geld kunnen blijven betalen evenals de kids die voor hun ouders een boodschapje moeten doen.