Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
mariomulders - 24-10-2012 21:35:53
Huishouden & Energie

Infrarode paneel verwarming

Het is nu ruim een jaar later en ik kan mijn eerste bevindingen doorgeven.
vorig jaar hebben wij ons huis voorzien van infrarode panelen om het huis te verwarmen. we hebben geen alternatieve verwarming, we wonen in een huis gebouwd in 1896 in glasgow schotland, zandsteen gebouw met spouw muur.
ons huis heeft een opervlak van 109 m^2 en heeft 13 ramen van enkel glas.
iedere kamer heeft een eigen thermostaat en we hebben aan capaciteit 3900 watt aan panelen.
ons verbruik voor verwarming over de laatste 14 maanden is 50 uk pound / maand, dit is inclusief onze stroom voor overig gebruik. ons tarief is 12.09 pence per kwh . ter vergelijk onze buren hebben over de zelfde periode een rekening voor verwarming van 110 uk pound / maand. onze buren hebben een huis met een identieke layout en staat van onderhoud en bouwjaar. zij verwarmen het huis met een centrale verwarming gestookt op gas a 3,52 pence /kwh.

conclusie, eigenlijk ongelovelijk. een besparing van 45%!!
voor dat we besloten om te kiezen voor infra rode panelen was ik scepties en koos voor de panelen mede voor het installatie gemak.
ik snap nog steeds niet precies hoe het kan dat het verschil zo groot is. de panelen die wij gekocht hebben zijn gemaakt om te passen in systeem plafonds, maar bij ons hangen zowel aan de muur als aan het plafond. het paneel in de keuken hebben we beschilderd met schoolbord verf en heeft zo een dubbele functie.

ik snap eigenlijk niet waarom dit niet veel meer gebruikt wordt.