Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 16-11-2012 02:27:30
Elektronica & TV

Geen digitale zenders

Ikzelf1942 schreef op vrijdag 16 nov 2012, 00:07: http://www.televisies.nl/tvpedia/ziggo-ci-cam-module-installeren-samsung-tv/

via bovenstaande link krijg je echt het onderstaande dus !!

•stap 1: menu -> pnp(plug and play) de zenders laten zoeken zonder de cam erin (u krijgt eerst dat een melding dat u de pincode moet invullen, dit is standaard 0000).
•stap 2: kies als taal nederlands en tevens locatie nederlands (deze twee vragen komen na elkaar!)
•stap 3: kies voor kabel (cable)
•stap 4: u krijgt de keuze digitale en/of digitale/analoge zenders zoeken
•stap 5: kies voor digitale zenders. vervolgens gaat de tv de zenders opzoeken
•stap 6: wanneer het zoeken voltooid is, krijgt u nederland 1 hd te zien.
•stap 7: schakel de tv uit.
•stap 8: plaats de ziggo ci+ cam module op juiste wijze in de televisie (smartcard met de chipzijde naar boven in de cam module schuiven, en de cam module met het etiket naar de achterzijde, dus zijde met barcode naar u toe gericht.) zorg dat de smartcard al geactiveerd is! dit doet u door naar ziggo te bellen (0900 – 20 20 000)
•stap 9: schakel de tv in. u krijgt 5 stappen te zien over authenticatie. (hierbij kan er een melding weergegeven worden dat de kanalen scrambled zijn, niet aan storen).
•stap 10: schakel de tv uit en schakel de tv na 15 seconden weer in. nu hoort de ci+ cam module te werken.


keurig (bijna) verwoord, voor stap 8 kunt u ook gebruik maken van 'mijn ziggo' en dient u eerst een account daarvoor aan te maken via de website: www.ziggo.nl. dan hoeft u die dure 0900-nummer niet te bellen. alternatief voor die 0900-nummer is de gratis '1200' bellen!

u moet wel eerst het smartcardnummer noteren en de smartcard moet al in de televisie zijn aangesloten.

let wel op! er zijn twee soorten cam+-modules, t.w.: neotion module en nog een ...
het schijnt dat één van de twee speciaal geschikt is voor uw type televisie. die informatie behaalde ik destijds van www.foka.nl! http://www.foka.nl">

zelf gebruik ik voor mijn sony: neotion module!