Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

es
esvi - 19-11-2012 10:38:28
Geldzaken & Recht

Boeterente

Het lijkt mij goed dit zorgvuldig te overwegen... boeterente is een commercieel bedrijf en als het hun niet lukt, ben je wel de 250,- kwijt of je moet een rechtzaak aangaan, waarin zij natuurlijk tegen betaling wel in kunnen bemiddelen.... en een rechtzaak moet je denk ik sowieso niet willen. wat dat betreft lijkt mij inderdaad alleen 'no cure no pay basis' een zinvolle constructie. als zij er echt zo in geloven en goed zijn in hun werk, dan is dat toch een superdeal? zomaar 30% van een groot bedrag verdiend!
wij hebben destijds aan iemand (een tussenpersoon waar wij wat dingen hebben lopen) gevraagd naar de hoogte van de boete, die had even een globale berekening gemaakt en dan zou je inderdaad wel bij dat bedrag kunnen komen.... je bent dan dus aangewezen op de coulance van een bank. daar hebben wij een beroep op gedaan, maar zij gaven niet thuis. daarom denken wij dat er voor ons ook niet veel meer te halen valt, misschien wel een paar honderd euro, of misschien wel duizend, maar is dat het ons waard? en als het niet lukt? weer energie (en misschien geld) verspilllen?
misschien is het goed eens een onafhankelijk iemand die er een beetje verstand van heeft een globale berekening te laten maken? bekijken wat er dan maximaal te halen zou zijn en afwegen of dat het waard is? succes en wijsheid...
groetjes esvi