Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 30-06-2005 17:08:35
Geldzaken & Recht

Woz-waarde

@pamand


artikel 30, eerste lid, van de wet waardering onroerende zaken verklaart onder ander artikel 25 van de algemene wet inzake rijksbelastingen van toepassing. in het eerste lid van dat artikel staat binnen een jaar na het indienen van het bgezwaarschrift uitspraak moet worden gedaan. die termijn kan, mits het college van b&w daar toestemming voor geeft, met ten hoogste een jaar worden verlengd. verder uistel is niet mogelijk.


wanneer je na een jaar nog geen uitspraak hebt ontvangen en je bent ook niet ingelicht over het verlengen van de termijn (de wet spreekt van verdagen van de uitspraak), dan kun je stellen dat er sprake is van een fictieve afwijzing van je bezwaar. je kunt dan, zonder dat je de beslissing op papier hebt, tegen die afwijzende beskissing in beroep bij de belastingkamer van de rechtbank.


het antwoord op je vraag is dus: ja, de gemeente heeft in beginsel een jaar de tijd. alleen heb ik wel wat moeite met de ietwat nonchalante wijze waarop mijn gemeentelijke collega u kennelijk heeft ingelicht over de termijn waarbinnen u een beslissing tegemoet kunt zien. groet, m@rtin