Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-11-2012 03:21:31
Geldzaken & Recht

Illegale inschrijving gba, risico's?

Rhb17 schreef op maandag 26 nov 2012, 00:09: hallo,

op mijn adres staat tegen mijn zin een familielid van mijn huisbaas ingeschreven.

toen ik en mijn vriendin in de woning trokken, waren wij ons nergens van bewust. doordat er al snel poststukken kwamen op naam van een andere persoon, begonnen wij onze vragen te stellen. allereerst aan de huurbaas, die aangaf dat deze persoon een familielid van hem is, die nog ingeschreven staat op dit adres.

wij gaven aan dat wij dit niet wilden, waarna hij ons op niet mis te verstane wijze kenbaar maakte, dat wij dan maar uit zijn huis moesten vertrekken. aangezien wij op dit moment niet de financiële middelen hebben om een nieuwe verhuizing te betalen, en ook helemaal niet willen vertrekken, is dat niet echt een optie.

de persoon die op ons adres ingeschreven staat komt zo één keer in de vier weken zijn post ophalen. zijn wij, in het geval dat hij schulden zou hebben, daarvoor aansprakelijk? nee toch? zolang wij persoonlijk geen risico's lopen wil ik hier best blijven wonen, maar dat wil ik wel zeker weten.

u moet hiervoor bij publiekszaken van de gemeente zijn. de gemeente kan de vermeende persoon die onterecht staat uitschrijven uit het gba als blijkt dat het niet daadwerkelijk woont op het adres. de gemeente meldt (meldde) de uitschrijving middels het gemeentenieuws (bekendmakingen) in de regionale krant.

de gemeente kan aan de hand zien van de gba de datum inschrijving en die van jullie wel afwijkt. de verhuurder heeft mogelijk frauduleus gehandeld destijds door middel van een 'valse verhuurcontract (pro-forma)' het familielid bevoordeeld. die familielid moet maar aantonen dat het huurpenningen, energiekosten/nutskosten (gas, elektra, water) betaald per maand. dubbele meters?!

de post direct terugsturen aan de afzender dat genoemde persoon niet woont op het adres, gratis middels de oranje brievenbus. u moet dit consequent doen!