Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 26-11-2012 09:23:58
Geldzaken & Recht

Illegale inschrijving gba, risico's?

Omdat jullie adres de officiƫle woon- en verblijfplaats volgens de gba is, loop je wel degelijk risico's. namelijk voor beslaglegging op jullie eigendommen als de spookbewoner schulden heeft of maakt. rechtstreeks als dat overheidsschulden zijn (belasting, bijstand, boetes, rioolrechten etc.) of indirect via de rechter bij een veroordeling).

zelf kan je de persoon niet uit laten schrijven van het adres. dat kan alleen de gemeente doen. daarvoor moet je een verzoek indienen bij de gemeente tot uitschrijving. voeg daarbij een kopie van het huurcontract om te bewijzen dat jullie de huurders zijn op dat adres.

de gemeente moet dan een onderzoek starten naar de werkelijke woon- en verblijfplaats van de spookbewoner. daar zijn ze niet gelukkig mee, want die vinden ze niet (gauw) en dan zitten zij met een spookbewoner. zolang die persoon ergens ingeschreven staat, hebben ze daar geen last van. daarom zullen ze de zaak niet snel oppakken.

vraag daarom een bevestiging van jullie verzoek tot uitschrijving en een bevestiging met de vermelding dat in de administratie een aantekening wordt gemaakt, zodat zichtbaar is voor deurwaarders en andere instanties, dat er een onderzoek is gestart naar de werkelijke woon- en verblijfplaats.

er is een simpele controle om vast te stellen of de gemeente het onderzoek is gestart. de gemeente begint namelijk met de persoon aan te schrijven op het bij hun bekende adres om te vragen aan die persoon waar die woont etc. zodra er dus een envelop van de gemeente komt voor de persoon gelijk retour sturen met de mededeling: woont hier niet, verzoek tot uitschrijving d.d. ... ingediend.

laat de envelop op zich wachten (geef ze 14 dagen de tijd), dan bij de gemeente aan de bel trekken. na het retourneren van de envelop na 14 dagen aan de bel trekken in welk stadium het onderzoek zit en of uitschrijving al heeft plaatsgevonden en blijf dat volhouden tot je een bevestiging krijgt, dat hij uitgeschreven is. gewoon er boven op blijven zitten, anders belandt het onder op de stapel bij de gemeente (zie de opmerking: de gemeente wil zelf geen spookbewoner in de boeken hebben).

ik neem aan dat jullie een huurcontract hebben. of is dat niet het geval? dan kan huren op een andere manier aangetoond worden.

vladja