Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Wi
Wilmpje - 10-12-2012 19:58:52
Huishouden & Energie

Teveel aan inergie betaald

Hallo edrick3,

jouw 2 de mail heb ik doorgestuurd naar de rechtsbijstand arag en als antwoord kregen wij ,
naar aanleiding van ons telefonisch contact bericht ik u als volgt.

inmiddels heb ik telefonisch contact gehad met enexis. in de algemene voorwaarden staat het volgende:
13.4 “indien blijkt dat de meetinrichting en/of de meting niet juist zijn, stelt de netbeheerder de getransporteerde hoeveelheid vast aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek. herberekening zal plaatsvinden over de periode dat de meetinrichting onjuist heeft gefunctioneerd en/of de meting onjuist is geweest, doch ten hoogste over een tijdvak van 24 maanden gerekend vanaf het moment dat de ene partij zijn twijfel over de juistheid van de meetinrichting en/of meting bij de andere partij heeft geuit. in geval van fraude zal echter, na overleg met de leverancier, herberekening over de volledige periode plaatsvinden”.

de verjaringstermijn die u noemt (5 jaar) is de termijn waarbinnen u actie moet ondernemen om de vordering te innen. dit betekent echter niet dat enexis c.q. de energieleverancier een herberekening zou moeten uitvoeren over de afgelopen 5 jaren. dat betreft immers de inhoud van de overeenkomst.
gr sem1
ps ik bedank me voor de moeite die je hebt gedaan.