Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jansje
jansje - 11-12-2012 07:29:06
Huishouden & Energie

Teveel aan inergie betaald

[quote=terpstra schreef op maandag 10 dec 2012, 21:32][quote=jansje schreef op maandag 10 dec 2012, 19:23][quote=terpstra schreef op maandag 10 dec 2012, 19:18]jansje, u kunt op een simpele wijze zelf uw kwh. meter ijken. op uw meter staat vermeld hoeveel toeren de kwh.meter maakt per kwh. bij mij staat 187,5 r/kwh. als de schijf 187,5 maal rond is gedraait, heeft u 1 kwh verbruikt. bij een digitale meter zal ik eerst moeten kijken.hoe het werkt.

u trekt alle stekkers van alle aparatuur uit de wandcontactdozen. vergeet de cv en de klokken niet.
ook kunt u de meeste zekeringen uitzetten, maar dat vergt meer kennis.

plaats een elektische verbruiker van pakweg 2000 watt. elektische kachel.

ga voor de meter staan met horloge of stopwatch. tel het aantal keren dat het zwarte deel van de schijf langs komt in 10 of 15 minuten.. deel dat aantal omwentelingen door het getal vermeld op de meter. 2000 w in 15 minuten is een verbruik van 500wh. dat moet overeen komen met 187,5 gedeeld door 2 is bijna 94 omwentelingen van mijn voorbeeld meter.

ik wens u succes. groet, h. wij hebben een slimme meter, die wij dus niet begrijpen. okee voor er grappen worden gemaakt, ja ik was vroeger blond.

kleine aanvulling. schakel alle groepen af. behalve de "natte groep".(wasmach.) . als het goed is, zitten daar verder geen verbruikers op. sluit daar een konstante verbruiker op aan. b.v. kachel van 2000w, zonder thermische regeling. na 30 min. is dat 1000w. de "slimme" mafia meter wijst dan 1 kwh. aan, als het goed is. we lezen het graag. sterkte, h.. wij gaan het proberen, allemaal hartelijk dank voor de reacties. u hoort het nog van mij.