Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 14-12-2012 14:43:03
Geldzaken & Recht

Wat doe ik met een onterechte incasso van lindorff

Ach, hoe heet dat andere 'incasso' bureau ook al weer.

hoewel met name zoekster een goed advies geeft toch het volgende:

in beginsel behoeft u8 helemaal niets te doen. u ontving ongevraagd post betreffende iets dat u in het geheel niet aangaat. kennelijk een kwestie van een fout van canal digitaal (waar ik in deze ook een slechte ervaring mee heb gehad) en hardnekkigheid van de z.g incasseerder.

het is echter zeker raadzaam om wel iets te doen en dan niet zoals zoekster aangeeft per e-mail maar helaas per aangetekend te verzenden brief.
stel hoe dan ook in die brief dat u de kosten vordert die u voor deze brief heeft moeten maken en ook voor de andere moeite.
geeft, maar dat is al eerder gezegd, kort en bondig aan dat u volstrekt ten onrechte wordt lastiggevallen aangezien u nooit en te nimmer iets te maken heeft gehad met canal digitaal.
u kunt ook wijzen op eventuele strafrechtelijke aspecten maar dan is het wel zo, dat zu u aangifte doen, die aangifte in een la verdwijnt.

voor volstrekte duidelijkheid: er is op basis als door u gesteld bij u niets te vorderen maar ook is nog aan de orde dat men eerst daadwerkelijk kan vorderen indien er een vonnis van een rechter aanwezig is.
u kunt eventueel wel volstaan met daarop te wachten maar als men inderdaad zo stupide is om met een gerechtelijk bevel aan te komen bent u dan helaas degene die verweer moet gaan geven dat kosten met zich meebrengt en ook nog een verstekrisico in zich heeft.

laatste tip: ga na of dit bureau is aangesloten bij een beroepsvereniging en zo ja, dan kunt u volstaan met het indienen van een klacht bij die vereniging.

o ja, de brief verzenden per fax kan ook en het faxverzendbewijs is een wettelijk bewijs van het verzonden hebben. per fax is mogelijk goedkoper dan via aantekenen.