Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 14-12-2012 17:21:23
Geldzaken & Recht

Wat doe ik met een onterechte incasso van lindorff

Ik zou altijd het advies geven om een aangetekende brief te versturen, maar in dit geval wilde anne2006 het zelf niet ivm de kosten. je kunt altijd eerst een mail proberen, zodra ze antwoorden per mail heb je bewijs. mails worden tegenwoordig als rechtsgeldig beschouwd, indien er een over en weer is. nog een moeilijkheid met een aangetekende brief is dat mensen die meestal ondertekenen. sommige bedrijven vertrouw ik niet met een handtekening. ik zou het in dit geval bij een getypte naam laten. noem absoluut geen telefoonnummer.

u gelooft toch zelf niet dat het incassobedrijf voor de aangetekende brief gaat betalen?

maar oké, uit de reactie van de vraagsteller begrijp ik dat ze zich over de kosten van de aangetekende brief wil heenzetten. mocht u de aangetekende brief terug krijgen, laat hem dan dicht, mocht hij ooit nog als bewijs moeten dienen, dan kan er niet worden gezegd dat u er mee heeft zitten knoeien.

een ander advies, mocht het tot rechtszaak komen, dan moet u altijd er naartoe gaan. anders wint de tegenpartij per definitie. als u gaat, en in dit geval zal u altijd winnen aangezien er geen factuur kan zijn, dan zijn de proceskosten voor de tegenpartij. u hoeft ook geen advocaat in te huren, want het zal een zaak zijn voor de kantonrechter.
maar er komt geen zaak, want er is geen factuur van canal+
het is blufpoker.