Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 16-12-2012 14:03:54
Huishouden & Energie

Garantie

[quote=edrick3 schreef op zondag 16 dec 2012, 13:49][quote=tijger1 schreef op zaterdag 15 dec 2012, 18:30]och heden, straks komt ikbenik.

ot
wat een voorspellende gave. ;-)

waar het om gaat is dat veel mensen aannemen dat met "wettelijke garantie" de wettelijk verplichte garantieperiode wordt bedoeld die de verkopende partij verplicht is om te verstrekken, omdat consuwijzer dat aangeeft, maar niet controleren of dat werkelijk ook zo is.

en ja, ook in de oude schriften der wetgeving komt de term "wettelijke garantie" voor, alleen heeft men het dan over conformiteit en niet over de commerciƫle garantie.


waar ik mij aan erger is dat overal de term "wettelijke garantie" gebruikt wordt in plaats van conformiteit, behalve bij consuwijzer.
en dan gaat men mij verwijten dat ik lieg en de consument op het verkeerde been zet, terwijl consuwijzer juist degene is die onwaarheden spreekt.

ik heb totaal niets met consuwijzer te maken en op consuwijzer staat niet de wetgeving zelf.

ook dat met "wettelijke garantie" die twee jaar betreft en dat het europees zo bepaald is, klopt totaal niets van. het zijn die verdomde consumentenautoriteiten en consumentenbonden in europa die de mensen op het verkeerde been zetten.

als ik vervolgens vraag waar ik dat dan in de europese richtlijn zelf terug kan vinden, is het stil. iedereen roeptoetert dat volgens de europese richtlijn de verkopende partij verplicht is om minimaal twee jaar garantie te verstrekken, maar niemand kan mij aangeven waar dat dan in die richtlijn staat.

nogmaals (en ik kan het niet vaak genoeg herhalen!!!!): er bestaat geen regel die bepaald dat de verkopende partij wettelijk verplicht is om minimaal twee jaar garantie te verstrekken.
zo simpel is het.