Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 17-12-2012 12:55:13
Garantie & Verzekeringen

Opnieuw anwb opzeggen

@gompy, ik denk eerder dat de anwb geen gelijk heeft maar gebruik wilt maken van het feit dat zijn een grote partij zijn waartegen gewonen consumenten het niet willen opnemen.

de wet van dam is volgens mij heel duidelijk en beschrijft precies hoe het bedoeld is.
ook de anwb valt hierbuiten omdat het een vereniging is, prima dan.

maar zolang zij aangegeven dat de wegenwachtservice een verzekering is en zolang zij op hun site ook stellen dat voor alle anwb-verzekeringen een opzegtermijn van 1 maand wordt gehanteerd is het volgens mij niet zo'n heel moeilijk verhaal. ze proberen op allerlei maniertjes onder de wet uit te komen en zolang mogelijk klanten aan zich te binden maar deze manier is gewoon bespottelijk alleen niemand heeft hiertegen nog tot het uiterste willen gaan en dat is waar zijn op gokken. in mijn geval betekend he gewoon dat ik twee keer betaal voor de wegenwacht, een keer als persoon zelf en eenmaal via mijn leasecontract. hoe krankzinnig is dat.

als het namelijk al eens als zaak was voorgekomen dan werd er op de diverse forums wel naar verwezen, ik geloof niet dat dit er al is geweest. wie gaat er immers voor een aantal tientjes het op een rechtzaak laten aankomen? het enige dat hoeft te gebeuren is dat er een iemand is dit dat wel wilt doen zodat er jurispudentie komt zodat al die andere honderden/duizenden leden van zo'n arrest gebruik kunnen maken.

misschien moeten alle mensen die hun lidmaatschap wilden opzeggen maar nog een jaar wordt vastgehouden aan het contract gedurende het komende jaar allemaal 5x (dit aantal zit namelijk in de verzekering) de anwb opbellen om aan te geven dat hun auto niet wilde starten en op het moment dat de anwb dan voorkomt rijden aangeven dat hun auto zojuist is gestart waardoor ze voor niets zijn gekomen. als dit maar vaak genoeg gebeurd dan zullen ze zich misschien gaan afvragen waarom ze niet gewoon het principe hanteren dat alle fatsoenlijke verzekeraars doen.

het feit dat martijn van dam, de bedenker van de wet, op zijn site de anwb als voorbeeld stelt als onfatssoenlijke verzekeraar dat moet bij de anwb toch al genoeg alarmbellen laten afgaan.

hoewel ik tot op heden ook niet anders kan concluderen dan dat het gewoon een onfatsoenlijk bedrijf is. ik heb hen namelijk al diverse malen per mail om opheldering en onderbouwing gevraagd waarom ze mijn opzegging niet accepteren maar op geen enkele manier wordt er inhoudelijk gereageerd anders dan "zo staat het in de voorwaarden dus zo is het". iedereen kan wel van alles in zijn voorwaarden zetten maar daarmee zijn deze voorwaarden nog niet alles bepalend en moeten zij nog altijd aan de wet voldoen.