Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 17-12-2012 13:47:00
Huishouden & Energie

Garantie

[quote=freya schreef op maandag 17 dec 2012, 12:42] de meeste irritatie wek je op met je constante 'gebash' tegen consuwijzer, de consumentenbond, kassa, trosradar, enz.
dat kan ik begrijpen.

echter is het wel zo dat die organisaties juist de consument verkeerd voorlichten.





[quote=freya schreef op maandag 17 dec 2012, 12:42] en ik heb het al vaker gezegd, als je zo overtuigd bent van je eigen gelijk, zoek dan een aantal ondernemers, maak een vuist en ga de confrontatie aan met b.v. consuwijzer of de consumentenbond. maar blijkbaar zijn die ondernemers niet te vinden.....
er zijn veel juristen en andere mensen die wel degelijk consuwijzer hebben aangeschreven dat de teksten onjuist zijn en dat ze die teksten aan moeten passen. dat verdommen ze.


[quote=freya schreef op maandag 17 dec 2012, 12:42] enne.....je kan wel zeggen dat het niet van belang is dat je ondernemer bent, maar het is wel je motivatie om hier iedere keer je verhaal op te hangen.
nee hoor. dat zie je verkeerd.

[quote=freya schreef op maandag 17 dec 2012, 12:42]
als jij géén ondernemer was geweest, hadden we je hier vast niet zo vaak gezien met je 'riedeltje', toch?
mis.


ik heb geleerd: als iemand een bewering doet, controleer dat bij de bron zelf.
ik neem niet zomaar iets aan, maar ik verifieer dat bij de bron zelf.

en als iemand een bewering doet dat met "wettelijke garantie" iets wordt bedoeld, neem ik dat niet zomaar aan en ik verifieer dat bij de bronnen zelf. ook wetsteksten uit de oudheid heb ik er op nageslagen.

en wat blijkt?
de oude wetsteksten, huidige wetsteksten, de europese richtlijn zelf, de beschrijving van de wetsteksten door de tweede kamer, beschrijving van de europese richtlijn spreken over a.

consuwijzer, consumentenbond en radar spreken over b.

echter is de informatie omtrent die zaken niet terug te vinden onder de noemer garantie, maar onder de noemer conformiteit.
oordeel dan zelf.


dat heeft niets met arrogantie te maken (zo zit ik niet in elkaar), maar heeft wel te maken dat de waarheid anders is dan die bepaalde instanties ons doet geloven.

waar het allemaal om gaat: de consumentenorganisaties zijn het totaal niet eens met de zeer korte garantieperiodes en vinden dat de verkopende partij aansprakelijk zou moet zijn voor ieder defect/gebrek aan het product welke binnen de gemiddelde levensduur op treedt.