Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 17-12-2012 20:36:48
Huishouden & Energie

Garantie

[quote=dcz schreef op maandag 17 dec 2012, 20:22]
je schijnt nog steeds te vergeten dat consuwijzer c.s. consumentenautoriteit overheidsinstellingen zijn die gemachtigd zijn boetes en andere correctiemaatregelen op te leggen.
klopt.


[quote=dcz schreef op maandag 17 dec 2012, 20:22]
en dan blijf jij maar schrijven dat het amateurs zijn?




dat zijn het zeker.

ik zal het uitleggen.

in de wetboeken, de europese richtlijn en in de oude wetsschriften heeft "wettelijke garantie" betrekking op de conformiteit. met andere woorden: "wettelijke garantie" is gewoon een andere term voor conformiteit.

consuwijzer en de consumentenautoriteit gaan uit eigen beweging aan de term "wettelijke garantie" een totaal eigen betekenis toekennen: en wel "de wettelijk garantietermijn die de verkopende partij wettelijk verplicht is om te verstrekken." de verkopende partij moet minimaal twee jaar garantie verstrekken, omdat de wettelijke garantie minimaal twee jaar is.
dan deug je als organisatie niet. en dan zijn die juristen daar echt een stelletje amateuristen/kneusjes.

een ander punt: in de wetgeving staat heel duidelijk dat een product aan de overeenkomst dient te beantwoorden. zij maken ervan: dat het product deugdelijk moet zijn.

dat is hetzelfde als tegen een rood verkeerslicht een paarse krokodil zeggen en dat je bij de kleur paars rustig door mag rijden naar eigen inzicht, terwijl in de wetgeving heel duidelijk staat dat bij rood verkeerslicht gestopt moet worden en dat het om een verkeerslicht gaat. dus niet om een paarse krokodil.


begrijp je?