Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

de
deweijer79 - 18-12-2012 13:54:26
Huishouden & Energie

Geen verzegeling gasmeter liander

Ter aanvulling van mijn verhaal,

uiteindelijk heb ik de gasmeter kosteloos laten weghalen, want wilde geen risico nemen met een bedrijf als liander dat zij een deurwaarder gaan sturen als ze op deze manier bedrijfsbeleid voeren.

korte resume:

ik koop dus een huis met centrale blokverwarming, heb geen gas nodig ivm inducite koken.
gasmeter wordt niet gebruikt, maar jaarlijkse meterstand kosten worden in rekening gebracht, leveringskosten, want gas wordt namelijk wel geleverd tot aan de meter ookal gebruik je het niet (dit zijn de woorden van medewerkers liander)

verzegelen doen ze niet terwijl andere netleveranciers het wel doen, dit is een intern bedrijfsbesluit geweest bij liander dus daar zijn geen wetgevingen voor.
hierdoor kan je als klant de meter laten zitten maar betaal je rond 100,- per jaar aan kosten wat je niet hebt bij andere leveranciers die er een zegel opzetten. .. dit los van de verplichte abo bij een energieleverancier zoals eneco, nuon etc. wat ook weer per maand een bedrag bedraagt.

zonder gas abo bij energieleverancier wordt je gas "afgesloten" wat via deurwaarder kan gaan lopen met kosten van 117,- exl extra kosten die daar boven op kunnen komen.

als kan je dan kiezen om de meter weg te laten halen, kosteloos echter het terug plaatsen kost een magisch bedrag van €750,-!!! ( want hier zijn dus ook geen wetgevingen voor)

wat het belachelijkste van alles is, het is een gasmeter die gehuurd wordt van liander en niet je eigendom wordt.... dus het betekend dat ze een huurobject in je huis terugplaatsen waar al een meter zat, de monteur maarliefst 10 min bezig om de 2 buizen weer aan te draaien... maar vanwege deze kromme maar winstgevende sluwse manier van bedrijfsvoering, mensen dus diep in de buidel mogen tasten.

kortom... als een paar honderd duizend inwoners uit het leveringsgebied van liander het risico niet willen lopen en dus de jaarlijkse kosten betalen voor compleet niks... dan is het een mooie jaarlijkse toevoegen aan het bedrijfsresultaat.

ik heb de keuze gemaakt helemaal niet met liander te maken hoeven hebben want na diverse verschillende verhalen en weken uitzoeken wie er van alle partijen nou weet hoe het inelkaar zit; was ik er volledig klaar mee!.....