Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

motorhan
motorhan - 21-12-2012 14:57:28
Huishouden & Energie

Zagen in porseleinen bordje

Hierboven zijn al een aantal goede tips gegeven.

de plaats waar het gat moet komen markeren met plakband.

dan in het midden een gaatje boren. door het plakband verloopt het boortje niet.
je kan daarvoor een gewoon niet te groot steenboortje gebruiken. afhankelijk van het gat dan een iets grotere boor nemen en anders eenz.g 7 gatenzaag geschikt voor keramiek. als je door de eerste laag heen bent het bord omdraaien en van de andere kant beginnen,
boren met een lage toeren zodat de boor meer slijpt dan boort. geen druk uitoefenen de boor moet het werk doen.
het bord bij voorkeur ondersteunen met een zakje zand oid zodat het goed draagt. het is echt van belang dat het bord goed wordt ondersteunt bij voorkeur met z'n2n doen 1 houd het bord goed vast en de ander houdt de boor met 2 handen vast en zorgt dat het allemaal heel rustig verloopt.
het werkt eigenlijk net als een gat in een tegel. omdat je met lage toeren werkt is koelen niet nodig. mocht het toch warm worden dan kun je er alsnog voor kiezen even te wachten en afkoelen met water.
je zal zien het is makkelijker dan je vooraf denkt.
veel succes
han