Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-12-2012 15:36:58
Auto & Vervoer

Led lampen karwei

Freya schreef op dinsdag 25 dec 2012, 15:06: @diumenge:

ja ja, hij verzint de regeltjes er zelf wel bij. en uiteraard altijd in het voordeel van de ondernemer.....
inderdaad! (not)


freya schreef op dinsdag 25 dec 2012, 15:06:

zoals je kunt lezen in mijn vorige post heeft philips het op zijn eigen website over 'levensduur' en niet over 'halveringstijd'm dus wie moeten we nu geloven....?

freya



klopt.
na het verstrijken van de halveringstijd dient het product vervangen te worden.
net als bij een beamer.
bij een beamer gaat de lamp maar 2000 uur mee en na die tijd is de lichtopbrengst nog maar 50%.
dan dient de lamp vervangen te worden. dus is de levensduur van die lamp 2000 uur.

er zijn beamers die als de lamp nog maar 50% van het licht geven, de beamer niet opstarten, totdat de gebruiker de lamp vervangen heeft.


nog iets:
natuurlijk kunnen de fabrikanten aan de consument uitleggen wat die halveringstijd exact inhoud. alleen begrijpt een a-technische consument daar totaal niets van.

en dan nog: al geeft men voor een beamer op dat de levensduur van de lamp 2000 uur is, dan heeft men het over de lamp zelf, niet over de gehele beamer.

zo is het ook met plasmapanelen. als men opgeeft dat de halveringstijd (dus de levensduur) van een plasmapaneel bijvoorbeeld 150.000 bedraagt, dan geeft men niet de garantie dat de gehele apparaat een levensduur heeft van 150.000 uur.

en als men het over die halveringstijd heeft, geeft men niet de keiharde garantie dat het paneel niet in de tussentijd kapot zal kunnen gaan.