Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 25-12-2012 15:45:12
Auto & Vervoer

Led lampen karwei

Freya schreef op dinsdag 25 dec 2012, 15:38: @diumenge:

als een fabrikant opgeeft: 'levensduur', dan is dat toch niet mis te verstaan? als bedoeld wordt 'halveringstijd', dan moeten ze dat maar beter omschrijven. de gewone consument kun je niet met een kluitje in het riet sturen met de mededeling: "ja, er staat wel levensduur, maar we bedoelen halveringstijd".

freya




als de fabrikant in plaats van levensduur inderdaad halveringstijd zou aangeven, zouden de meeste consumenten de reactie geven:"waar hebben ze in godsnaam over?"

en op zich klopt het wel dat men in plaats van halverinstijd de levensduur opgeeft.

alleen betekent de levensduur: "die periode waarna het product vervangen dient te worden." en niet: "die periode waarin het product gegarandeerd probleemloos mee dient te gaan."


laat ik het anders stellen: als een fietsfabrikant aangeeft dat de remmen na 750 km gesmeerd dienen te worden, is het niet zo dat de remmen zonder smeren zonder problemen 750 km mee moeten gaan.

of:

als opgegeven wordt dat een lamp na 10.000 uur vervangen dient te worden, betekent dat niet dat die lamp zeker minimaal 10.000 uur moet kunnen branden.