Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sy
sylli - 25-12-2012 21:36:22
Geldzaken & Recht

Paspoort opsturen

[quote=tenormin schreef op dinsdag 25 dec 2012, 12:31]zou dit a.s. donderdag even opnemen met de nederlandse ambassade. (...)

welke nederlandse ambassade? vraagsteller is toch gewoon in nederland?

ontopic: het komt vaak voor bij reisorganisaties die groepsreizen naar bijvoorbeeld china organiseren, dat zij van de reizigers het paspoort vragen voor een paar dagen. bij de chinese ambassade in den haag wordt dan in 1 keer een soort van groepsvisum aangevraagd door de reisorganisatie. heb het al wel vaker gezien daar dat een medewerker van de reisorganisatie dan een hele stapel paspoorten bij zich heeft daarvoor.
het is niet zo dat het niet "mag", je paspoort een paar dagen afgeven aan iemand anders, maar of het verstandig is, is een andere vraag. maar ik neem aan dat de reisorganisatie waar je de reis hebt geboekt gewoon betrouwbaar is en geen gekke dingen zal uithalen met de paspoorten.
als je het echt niet vertrouwt, kun je uiteraard zelf (persoonlijk) bij de chinese ambassade een visum aanvragen (kosten ongeveer 75,- euro). maar dan ben je ook gewoon een paar dagen tot een week je paspoort kwijt en moet je dus ook 2 keer de trip naar de ambassade maken.