Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sweeterlake
sweeterlake - 02-01-2013 17:40:40
Geldzaken & Recht

Huis met illegaal dakterras gekocht: wie is verantwoordelijk?

Als je spreekt van een apparrtement, dan is er sprake van appartementsrecht en is een splitsingsakte van toepassing.

je kocht het appartementsrecht met dakterras in 2009.

als je appartementsrecht, dus jouw woning, dan is ook sprake van een vereniging van eigenaren (vve), daar ben je automatisch van rechtswege lid van net zoals je andere mede-bewoners die ook appartementsrecht heeft.

de vve beheert de gemeenschappelijke ruimtes en de opstal van het gebouw waarin uw appartementsrecht rust. u bent mede-eigenaar van het pand. het bestuur van de vve houdt het onderhoud conform het mjop (meerjarenonderhoudspanning) bij.

in feite is sprake van misleiding en dwaling geweest van de vorige eigenaar, die u willens en wetens iets heeft verkocht wat illegaal was op dat moment. want is en valt het dakterras niet onder het gemeenschappelijke ruimte van de vve? u werd in 2009 bedonderd.

de toenmalige makelaar is waarschijnlijk niet aanspreekbaar, die schuilt zich op de schriftelijke opgave die de toenmalige bewoner heeft opgegeven. bij die makelaar had toen een lampje moeten branden dat die dakterras eigenlijk niet bij de verkoop zou horen.

neemt niet weg dat u na bijna 4 jaar met een probleem wordt opgezadeld: het illegale dakterreas!

door de misleiding en voor u dwaling zou mijn inzien de koopovereenkomst zelfs kunnen worden ontbonden dan wel dat er een flinke financiƫle schadeloosstelling op zijn plaats moet zijn, daar uw appartementsrecht een flinke deuk in de waarde heeft opgelopen.

daarnaast zou ook eventueel de vve aansprakelijk kunnen worden gesteld, daar er wettelijke vereisten van de vve wordt verlangd?

lid van de vereniging eigen huis? informeer eens bij het juridisch loket?