Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 06-01-2013 12:51:01
Geldzaken & Recht

Belasting betalen over alimentatie ontvangen vanuit dubai

Ik weet natuurlijk niet over welke bedragen het gaat en over hoeveel kinderen, maar die kinderalimentatie is in ieder geval helemaal vrijgesteld.

instanties, dus bv. de belastingdienst, hebben geen toegang tot uw convenant.

ter informatie:
bij een alimentatie voor u, betaalt u tot € 19.645, 37% belasting, dus € 7.268, daarop wordt in mindering gebracht € 2001 loonheffingskorting en € 947 alleenstaande-ouder toeslag, totaal € 2.948, zodat per saldo € 4.320 te betalen blijft.
en dan nog 5,65% zvw over die € 19.645.

bij deze bedragen krijgt u nog wel de maximum zorgtoeslag van € 1.060. als de kinderen onder de 18 zijn hoeft u voor hen geen zorgverzekering af te sluiten, voor uzelf bent u dat wel verplicht. jaarpremie rond de € 1.200.
zo heeft u een idee.

@alexishoop
als de kinderen en de moeder in nederland zijn, krijgt de moeder kinderbijslag en eventueel kindgebonden budget. zij kan dan zeker geen "kinderonderhoud" aftrekken. de vader betaalt helemaal geen belasting.