Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-01-2013 20:47:01
Huishouden & Energie

Energieverbruik vorstkacheltje/beveiling geiser buitenkast

Hallo,

zou eerst de kast goed isoleren, eventueel tijdelijk provisorisch met bijv. bubbeltjes folie.
daarna een goed regelbaar ventilatorkacheltje aanschaffen (rond de 20 euro), dus eentje met een temperatuurschakelaar, liefst traploos en daarnaast een draadloze thermometersensor met
thuisbasis (hierop is de maximum- en minimumtemperatuur af te lezen) deze zijn tegenwoordig ook niet meer zo duur ( 10 euro?).
zet de kachel alleen tijdens de vorst aan en lees regelmatig de minimumtemperatuur in de kast af.
indien deze onder de -0.5 graden komt de kachel iets hoger zetten (bijv. +2 graden, zit je altijd safe).
al met al zou je voor ongeveer 30 euro aan spulletjes kwijt zijn en deze kun je gewoon meeverhuizen als je weggaat en voor andere doeleinden gebruiken.

succes, henson

mochten aan deze methode toch nog hoge kosten kleven dan is er niets aan te doen: je weet immers dat je dan niet onnodig stookt omdat je de temperatuur in de kast alleen op een minimum boven de vorstgrens houdt en daar kom je toch niet af want dan bevriest de geijser immers.