Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 11-01-2013 23:23:47
Geldzaken & Recht

Verkoper verschaft tweede hypotheek ?

Natuurlijk kunt u dat doen. ook deze tweede hypotheek kan/moet u, voor wat meer zekerheid, via de notaris lopen. de vraag alleen is of het wel verstandig is. gezien de nieuwe regels kan het geen aflossingsvrije hypotheek zijn en en moet er afgelost worden door middel van een annuïteiten hypotheek, anders is de rente niet aftrekbaar.

kan die koper wel die maandelijkse lasten opbrengen? is het wellicht familie? dan is wellicht een familiebank een goede mogelijkheid. kan er niemand borg voor hem staan? ook die eventuele borgstelling regelen via de notaris.

het is natuurlijk ook van belang hoe groot dat bedrag is, die 15%. een (tijdelijke) overlijdensrisicoverzekering, met de koper als verzekerde, is een mogelijkheid en u dan als begunstigde. laat u daarover goed informeren, zodat u bij een onverhoopt overlijden van koper niet geconfronteerd wordt met een aanslag erfecht over de uitkering. als u de verzekeringnemer bent en voor betaling van de premie zorgdraagt, hebt u daar geen last van.

een tweede hypotheek komt natuurlijk pas op de tweede plaats als het met de financiën van koper misloopt en dan bent u uw geld kwijt.

en dan nog wat meer vragen. is hij alleen, of heeft hij een partner, hoe zijn zijn vooruitzichten wat werk betreft?