Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 12-01-2013 00:50:43
Geldzaken & Recht

Verkoper verschaft tweede hypotheek ?

[quote=aurora1 schreef op vrijdag 11 jan 2013, 23:59]als de bank oordeelt dat de koper niet draagkrachtig genoeg is voor de gewenste hypotheek, dan is de kans redelijk aanwezig dat hij ook niet nog erbij de extra kosten aan u kan betalen en dan wordt het een lastige zaak om uw geld te krijgen.

de media volgend maak ik er uit op dat banken nu te terughoudend zijn met het verstrekken van hypotheken. ze zijn naar de andere kant doorgeschoten. de rabobank bepaalt op dit moment de hoogte van de hypotheekrente en de ing en abn mogen alleen volgen, omdat zij steun hebben ontvangen. dat is dan ook de reden dat de hypotheekrente in nld een stuk hoger ligt dan in de omringende landen. daarbij moeten banken een hoger bedrag in kas houden ten opzichte van het uitgeleende bedrag. voor mij geldt dat allemaal niet en een beetje risico kan ik wel dragen.

[quote=aurora1 schreef op vrijdag 11 jan 2013, 23:59]
verder geldt natuurlijk dat alles wat u nog apart bij de notaris laat vastleggen extra geld kost.


de woning wordt verkocht onder kk.

[quote=aurora1 schreef op vrijdag 11 jan 2013, 23:59]er is ook nog de notaristelefoon, via een 0900 nummer, 80 ct/minuut, kunt u advies vragen.


die ga ik eens bellen!