Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 12-01-2013 01:47:59
Geldzaken & Recht

Verkoper verschaft tweede hypotheek ?

[quote=sweeterlake schreef op zaterdag 12 jan 2013, 01:27]daar zal de eerste bank die hypotheekverstrekker wordt voor de koper niet blij me zijn.


lijkt me juist dat die bank er wel blij mee zal zijn, hun risico daalt immers.
banken zijn toch altijd blij als je zelf geld mee brengt? en dat dat in de vorm van een tweede lening is zal hen toch weinig verschil maken, lijkt me.

[quote=sweeterlake schreef op zaterdag 12 jan 2013, 01:27]als de koper de tweede hypotheek om wat voor reden niet (meer) kan aflossen, zit u met de gebakken peren!


want?
vervalt daarmee de tweede hypotheek dan?
een tweede hypotheek is m.i. een ongelukkige term als die wordt genomen bij een andere aanbieder dan de eerste hypotheek. meestal is het dan toch gewoon een krediet, want het onderpand is niet opeisbaar.

[quote=sweeterlake schreef op zaterdag 12 jan 2013, 01:27]
en u het nakijken geeft.


het feit dat een woning wordt verkocht of een schuldenaar niet aan zijn betalingen kan voldoen wil toch nog niet meteen zeggen dat daarmee de schuld of de rente daarop vervalt?
of heb ik er nu helemaal niets van begrepen?