Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ta
tar - 14-01-2013 11:03:51
Computers & Telefonie

Brandgevaar meterkast

[quote=shera schreef op zondag 13 jan 2013, 21:43]wat raar dat een meterkast niet in directe verbinding mag staan met de kruipruimte. ik woon in een huurwoning waar de meterkast dus zo te lezen alles behalve veilig is. toen we er kwamen was er al lekkage waar de woningbouw weigerde wat aan te doen.de lekkage is kort daarna gestopt doordat we plastic voor de douche en ventilatieopening hebben geplaatst.
maar de meterkast heeft een directe verbinding met de kruipruimte.
hoe kan een woningbouw nu huizen verhuren die dat hebben als dat een gevaar is.maar ja, gezien het lekkageverhaal verbaasd het me ook wer niets.dan moet ik ze toch maar eens bellen over het hoe en wat
hey shera,

dat al uw woonvertrekken niet in verbinding mogen staan met de kruipruimte is omdat de kruipruimte onder uw woning (vaak) vochtig is en dus gevaarlijke schimmels kan bevatten.
tevens sterven er elk jaar, jaar in jaar uit systematisch ongeveer 600 mensen in nederland aan longkanker veroorzaakt door (licht) radioactief radon (en/of thoron) gas uit de kruipruimte...

voorkom een open verbinding (naden kieren dichtkitten/dichtpurren/afplakken) met de kruipruimte en zorg dat de kruipruimte altijd voldoende geventileerd wordt.

zie b.v. deze link:

http://www.milieucentraal.nl/themas/klimaat-en-milieuproblemen/gezondheid-en-milieu/radongas-en-thoron-in-huis

succes!