Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fl
flip kouman - 21-01-2013 15:23:38
Auto & Vervoer

Groene stroom

[quote=dearagain schreef op maandag 21 jan 2013, 14:36]
*een vrij recent duits onderzoek gaf als conclusie, dat windmolens zonder subsidie nog steeds niet rendabel zijn omdat ze te snel moeten worden vervangen wegens slijtage

de grap is dat fossiele brandstoffen óók gesubsidieerd worden en zelfs vele malen meer dan duurzame energie (http://www.duurzaamnieuws.nl/bericht.rxml?id=66053).

@sweeterlake groene stroom is wel degelijk groene stroom. als jij groene stroom afneemt dan wordt daarmee gegarandeerd dat er een door jou gebruikte hoeveelheid stroom groen wordt opgewekt (de stroom uit jouw stopcontact blijft natuurlijk hetzelfde). jammer genoeg wordt er niet gegarandeerd dat deze stroom ook aan het nederlandse energienet wordt toegevoegd. zo kopen veel energiebedrijven groene stroomcertificaten uit noorwegen, opgewekt met waterkracht. het liefst koop je je stroom bij een energiebedrijf dat zoveel mogelijk groene stroom in nederland opwekt en ook in nederland investeert in meer groene stroom. windunie is daarmee koploper (en met 0.25ct korting per kwh dan je regioleverancier vaak ook iets goedkoper).