Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 24-01-2013 10:57:44
Geldzaken & Recht

Buitenlandse pensioen

De zorgtoeslag staat los van de inkomensafhankelijke premie zorgverzekeringswet. het een heeft niets met het ander te maken. over inkomen waar nog geen premie is ingehouden legt de belastingdienst apart een aanslag op. net zo als bij zelfstandigen en free-lancers. dus ook al zou u geen zorgtoeslag aanvragen moet die premie nog betaald worden.

wat dearagain schrijft is helemaal uit de lucht gegrepen. hij kan daarover niets zeggen.

u hebt dus een gedeeltelijke aow, daar wordt geen belasting op ingehouden, wel premie, , een nederlands pensioen, waarop gezien de hoogte 19,1% belasting op wordt ingehouden plus premie, en een duits pensioen waarop blijkbaar wel belasting in duitsland wordt ingehouden, maar uiteraard geen premie.

uw aangifte vergt dus wel wat rekenen, maar een belastingprogramma rekent simpel uw verplichtingen uit. en het in duitsland betaalde bedrag wordt daarmee verrekend.

u zegt dat u zorgtoeslag hebt moeten terugbetalen. over welk jaar gaat dat? hebt u zelf wijzigingen doorgegeven, want de aangifte 2012 is nog niet gedaan.

u zegt ook dat uw wao hoog was, maar die is met uw 65ste gestopt. het hangt van het hele jaarinkomen, inclusief van uw vrouw af, of u in aanmerking komt voor zorgtoeslag. de grens is in 2013 wel weer sterk verlaagd.

wordt een leuke aangifte.