Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

robert11
robert11 - 24-01-2013 12:08:32
Geldzaken & Recht

Buitenlandse pensioen

....en een duits pensioen waarop blijkbaar wel belasting in duitsland wordt ingehouden, maar uiteraard geen premie. .....

over mijn duits pensioen wordt in duitsland géén belasting ingehouden, wat vroeger wel was! nederland int sinds enkele jaren de belasting hierover en dat is niet mis, want anders zou ik meer netto hebben dan nu het geval is!
de verschillende berekeningen zijn echt niet eenvoudig. het bedrag van duitsland was voor de 25e oktober mijn "duits wao", en na de 25e gelijk mijn aow. het bedrag zal buiten indexering niet veranderen tot de dag van overlijden... het is telkens een klus om alles te berekenen, en de fnv medewerkers hebben de grootste moeite, ook onder elkaar, de juiste bedrag te berekenen.
en ook sinds enkele jaren moet ik de toegekende zorgtoeslag helemaal terug betalen aan de belasting met als reden dat er nog geen inhouding was over de zorg premie die iedereen op zijn loonstrook moet betalen!

ik heb nog geen wijzigingen doorgegeven aan de belasting. ik dacht dat het met de aangifte van 2013 over 2012 recht wordt getrokken? of zie ik het fout?