Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

robert11
robert11 - 24-01-2013 20:41:42
Geldzaken & Recht

Buitenlandse pensioen

[quote=tenormin schreef op donderdag 24 jan 2013, 16:32]daarom begrijp ik het ook niet helemaal, vanwege die bruto/netto verhouding. ik weet dat in mijn engels pensioen "schoon" , dus bruto krijg en dat er hier wordt geplukt, lees belasting over word geheven. zoals ik de ts nu lees lijkt het toch alsof er 2x, zowel in duitsland als in nederland belastingaftrek plaatsvind. en dat kan niet, door de overeenkomst met beide landen.

klopt tenormin! ik krijg ook mijn duits pensioen bruto hier in nl.

@ tijger1; in 2005 werd ik 100 % afgekeurd hier in nl. de uwv heeft geregeld dat ik een wao uitkering krijgt in duitsland, die vervolgens van mijn wao in mindering wordt gebracht. (hoogte van uitkering wordt gerelateerd aan het arbeidsverleden en mag niet overschreden worden)
zoals tenormin zeg: wij worden in nl geplukt. er moet belasting betalen worden en premies.
enkele jaren geleden hoefde ik niet eens een belastingaangifte te doen! sinds de toekenning van duitsland over het bedrag die ik ontvang van de "wao", moest ik wel belastingaangifte doen omdat het een bruto uitkering is. sindsdien betalen wij 2200 € belasting, elke jaar! (1800€ belasting en 400 € premies)
de 400 € krijgen wij als zorgtoeslag toegekend! later moesten wij deze 400 € terug betalen omdat in het duits uitkering geen premies waren afgedragen of berekend!
de belasting beschouwd de duitse pensioen als een extra inkomst!

m.v.g. robert