Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vliegenderob
vliegenderob - 28-01-2013 15:34:44
Elektronica & TV

Publieke zenders

[quote=dirck schreef op zondag 27 jan 2013, 22:20]als je een lcd tv hebt, dan kun je een antenne aansluiten op de antenne-aansluiting van de tv. op die manier kun je ned1, 2 en 3 en de regionale zender gratis bekijken.


nee hoor, er zit geen enkel tv signaal meer in de lucht, alle tv zendenders zenden niet meer, behalve dan voor digitenne en dat is digitaal en alleen voor digitenne geconfigureerd. enkele bestaande zenders woorden daar voor gebruikt. aangezien de eindtrap van een ook een analoge tv zender linear is, kan hij zonder meer digitale signalen uitzenden. aangezien de voormalige ptt eigenaar was van de meeste zenders konden ze dus zonder kosten omschakelen naar digitale uitzendingen, alleen de modulator, (de sturing, voor leken) moest gewijzigd worden en dat kost maar een paar euro. de ptt hoefde dus voor digitenne niets te investeren, zij bespaarde zelfs veel kosten omdat nu de zenders niet ontmanteld hoefden te worden, daarom is het zo goedkoop!
gewoon dus een antennekabeltje vanuit de muur rechtstreeks op de antenne aansluiting van de tv en klaar is littlewing, gratis! (althans, zeer waarschijnlijk)

ja, kritikasters, dit was weer een lange bijdrage maar ik dacht dat het wel interessant genoeg was om op te schrijven, dan weet u hoe het zit en waarom.