Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hendrikbos
hendrikbos - 28-01-2013 16:58:39
Elektronica & TV

Publieke zenders

Beste littlewing,

uit je verhaal maak ik op dat je momenteel geen andere tv-signaalbron hebt dan de kabel.
in de vele reacties is al uitputtend aangegeven op welke manier je gratis nederland 1, 2 en 3 kunt ontvangen.
wat ik nergens heb gelezen is een advies voor een goede ontvangstantenne. want ik neem aan dat je die nog niet hebt, gezien het feit dat je momenteel nog kabel-tv hebt.

voor de ontvangst van het digitenne (digitale tv-) signaal heb je een ontvangstantenne nodig en daarvoor zijn er twee mogelijkheden, namelijk: een http://www.amazon.de/kathrein-bzd-30-zimmer-antenne-dvb-t/dp/b00008vio2">binnenantenne of een http://www.amazon.de/kathrein-bzd40-dvb-t-outdoor-antenne-uhf-bereich/dp/b000kppxio/ref=sr_1_1?s=ce-de&ie=utf8&qid=1359387216&sr=1-1">buitenantenne.
het gebruik van een binnenantenne is in de meeste gevallen ruim voldoende, maar er kunnen omstandigheden zijn dat een buitenantenne (betere ontvangst) toch noodzakelijk is.

als binnenantenne kan ik je (na vele omzwervingen) de http://www.amazon.de/kathrein-bzd-30-zimmer-antenne-dvb-t/dp/b00008vio2">kathrein bzd 30 aanraden. dit is een actieve (http://www.amazon.de/k%c3%b6nig-dvb-t-spannungseinspeise-adapter-antennen/dp/b002xgfw84/ref=sr_1_2?s=ce-de&ie=utf8&qid=1359387118&sr=1-2">heeft voedigspanning van 5v nodig) antenne met een hoge gevoeligheid. zelfs zonder voedingspanning geeft deze antenne in veel gevallen nog een uitstekende ontvangst.

succes met je keuze.

met vriendelijke groet.
hendrik

p.s.:
wat voor videosignaalingang (scart of hdmi of beide) heeft de (beeldbuis of flatscreen) tv?
wanneer je een flatscreen tv hebt, dan is de kans redelijk aanwezig dat er reeds een digitale ontvanger (tuner) in zit en heb alleen nog maar een http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss_1?__mk_de_de=%c5m%c5z%d5%d1&url=search-alias%3delectronics&field-keywords=bzd+40">antenne nodig.
wanneer je informatie geeft over het type tv die je hebt, dan kan men ook meer gericht je advies geven.