Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ru
ruud52 - 29-01-2013 11:12:48
Geldzaken & Recht

Aow gat

Mijn pensioen datum is in 2017, maar in ben al 2 jaar met vut, na 42 jaar werken. ik krijg dan 12 maanden geen aow a ca 700 eur p.m. mijn partner is 11 mnd jonger dan ik en moet 14 mnd (a 700 euro) wachten. totaal dus 26x700=18.200 euro er bij ingeschoten. tel daar de 11 mnd leeftijdsverschil bij (vroeger deaanvulling partner aow) en je komt op bijna 25.000 euro wat wij er, vergeleken met de oude situatie, bij inschieten. daar word ik heel boos over.

wat mij echter woest maakt is het feit dat ik geen keus heb. toen deze gelegaliseerde diefstal beklonken werd, was ik al met de vut, dus doorwerken is er niet bij en op mijn leeftijd vindt je geen werk meer (overigens is dat voor veel jongere mensen thans ook een probleem, maar dat is nu niet aan de orde).

begrijp me goed: als het werkelijk noodzakelijk is dat er bezuinigd moet worden, dan is dat nou eenmaal zo. maar doe dat dan wel eerlijk en en op reeele basis en breng mensen die altijd braaf alle pemies en belastingen betaald hebben niet aan de bedelstaf