Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Cookies
Cookies - 02-02-2013 06:57:43
Voeding & Gezondheid

De huishoudelijke hulp verdwijnt?

[quote=jpm schreef op zaterdag 26 jan 2013, 08:35]sorry carola.83, maar toen ik hierover in oktober hoorde heb ik tot op 2e kamerniveau contact gehad en daaruit bleek dat dit per 1 jan. 2013 zou ingaan, hetgeen ook gebeurde. ik heb geen enkele reden om aan te nemen dat dit deze maand terug is gedraaid.

die maatregel is ook niet in januari terug gedraaid, maar al in december 2012! wat ik schreef, had je natuurlijk zelf op het web kunnen na kijken, dan had je gezien dat ik geen onzin uit kraam:

wijzigingsregeling regeling zorgaanspraken awbz in verband met het beperken van de aanspraak op zzp’s

artikel iii [treedt in werking per 01-01-2014]

• 1. zzp 3 vv zoals dat luidt op 31 december 2013, blijft van toepassing op een verzekerde die:
a. op 31 december 2013 een indicatiebesluit als bedoeld in artikel 1, onderdeel d, van het zorgindicatiebesluit voor een zodanig zzp had, of
b. na 31 december 2013 een zodanig indicatiebesluit heeft gekregen op een aanvraag die gedaan is voor dat tijdstip

http://wetten.overheid.nl/bwbr0032537/geldigheidsdatum_02-02-2013">klik

actiz is blij met het jaar uitstel voor het afschaffen van zorgzwaartepakket 3 (zzp 3), maar vraagt zich af of één jaar voldoende is.
de gevolgen hiervan zijn groot voor zorgorganisaties en cliënten. leegstand kan een gevolg zijn. het huisvesten van studenten in verzorgingshuizen, zoals het ministerie van vws voorstelde, is volgens actiz niet de oplossing.

voor de lichtste zorg, zzp 1 en 2 worden vanaf 2013 geen nieuwe indicaties meer gegeven voor zorg met verblijf, dat wil zeggen in een verzorgingshuis. indicaties voor zzp 3 zullen vanaf 2014 niet meer gegeven worden aan nieuwe cliënten. dit is nu ook in de tweede kamer goedgekeurd.

http://site.zorgportaal.nl/index.php/component/content/article/103-nieuws/nieuws/4170-afschaffen-zzp-3-uitgesteld-risico-leegstand-in-verzorgingshuis-blijft">klik

extramuraliseren zzp 4

met deze maatregel wordt beoogd dat cliënten met een lichtere zorgvraag die voorheen in een intramurale setting zorg zouden ontvangen, voortaan de zorg in de eigen omgeving krijgen (scheiden wonen en zorg). concreet wordt met deze maatregel de aanspraak voor ouderen (v&v) en verstandelijk gehandicapten op zorgzwaartepakket (zzp) 4 geschrapt en zzp’s met een vergelijkbare zorgzwaarte in de gehandicaptenzorg. de maatregel wordt ingevoerd voor nieuwe cliënten/herindicaties vanaf 2016.

http://www.zorghulpatlas.nl/veranderingen-awbz/?utm_source=copy&utm_medium=paste&utm_campaign=copypaste&utm_content=http%3a%2f%2fwww.zorghulpatlas.nl%2fveranderingen-awbz%2f">klik

mocht je nog steeds twijfelen, mag je zelf verder op het web zoeken.